Carrièreswitch

Carrièreswitch

Carrièreswitch naar de (ouderen)zorg?

Werk jij nog niet in de zorg, maar zie jij een carrièreswitch wel zitten en wil jij weten wat Marga Klompé hierin te bieden heeft? Marga Klompé biedt jou de kans om via een omscholingstraject als zorgprofessional aan de slag te gaan! Het omscholingstraject wordt in samenwerking met het Graafschap College vormgegeven en zorgt ervoor dat jij in een maatwerktraject wordt opgeleid tot Helpende niv. 2, Verzorgende IG niv. 3 of Verpleegkundige niv. 4 met een BBL opleiding. BBL staat voor Beroeps, Begeleidende Leerweg. 

Doordat er een persoonlijke leerroute met jou wordt afgestemd doorloop jij de scholing op de wijze die het beste bij jou past. Daarnaast krijg je een contract voor 24 uur per week, waarvan je per saldo zo`n 20 uur werkt. De overige 4 uur is lestijd. Hierdoor kun je meteen werkervaring opdoen en je kennis in de praktijk toepassen!

Wanneer kom ik in aanmerking?
Je opleidingsachtergrond maakt niet uit. Wat wij veel belangrijker vinden zijn jouw motivatie, competenties en of je een echt zorghart hebt. Er zjin verschillende instroommomenten per jaar, (sept.- nov.- febr. en april). Blijf hiervoor de vacaturepagina in de gaten houden, want hier worden deze vacatures gepubliceerd. Dit noemen wij een BBL vacature. 

Oriëntatiebaan

Het is ook mogelijk een korte periode kennis te maken met het veelzijdige werk in de VVT (VVT staat voor Verpleging Verzorging en Thuiszorg). Dat kan met de oriëntatiebaan. Die is bedoeld als opstap naar een reguliere baan of opleiding in de zorg. Daarnaast is de oriëntatiebaan er om vanuit beide kanten (werkgevers- en werknemerskant) te verkennen of de zorg bij jou past en je een zorghart hebt.

Lees meer over de oriëntatiebaan
7

Medewerkers gingen je dit jaar voor en volgden een leer -werk traject

25

Jaarlijks maken gemiddeld 25 medewerkers de overstap naar Marga Klompé

Ik wilde al jaren in de zorg aan de slag.

Daarvoor had ik kantoorfuncties. Een hele andere tak van sport. Nu kan ik echt wat voor een ander betekenen.

Dick Grooten

Dick werkt als leerling verzorgende in locatie de Mariënhof

Van munten naar mensen.

Ik werkte bij een bank, maar had altijd al een wens om de zorg in te gaan. Via een oriëntatiebaan ben ik bij Marga Klompé terechtgekomen. Dat had ik veel eerder moeten doen!

Alex Wiggerink

Alex werkt in een kleinschalige groepswoning bij Marga Klompé

Samen bekijken wat goede zorg is.

Er wordt geluisterd naar mijn inbreng en verhaal. Samen kijken en bespreken wat goede zorg is. In twee woorden: persoonlijk en menselijk!

Karin Meinen

Karin werkt als verzorgende bij Marga Klompé

Dick maakte in oktober 2018 de overstap naar de zorg. Vanuit een kantoorbaan. Iets wat hij volgens eigen zeggen al veel eerder had moeten doen. Nu combineert hij werken met leren en werkt hij als leerling verzorgende bij Mariënhof in Lichtenvoorde. Bekijk hier het filmpje dat we van Dick maakten.

Sofie kreeg bij ons de kans om alvast een bijdrage te leveren aan de zorg voor onze ouderen. Sofia is BBL leerling. Zij combineert werken met leren. Ze volgt een praktijkervaringsgerichte leerroute (Peggelroute) bij het Graafschap College en werkt op dit moment bij De Hoge Weide in Lochem. Bekijk hier het filmpje dat we van Sofia maakten.