werken bij marga klompe

De switch naar de zorg met Marjo Knaake

Vijf jaar geleden maakte Marjo Knaake de switch naar de zorg. Ze werkte in de detailhandel, maar haalde hier niet haar voldoening uit. Ze besloot op zoek te gaan naar een nieuwe uitdaging en kwam zo bij Marga Klompé terecht. Op de dag van haar sollicitatie hoorde ze al dat ze was aangenomen. Zo snel kan het gaan! Inmiddels werkt Marjo als eerste medewerker huishouding en dienstverlening in De Hoge Weide. Lees hieronder haar verhaal.

Een fijne start
Mijn eerste werkweek als medewerker huishouding en dienstverlening in De Hoge Weide was spannend, maar vooral ook leuk. Het voelde meteen goed en vertrouwd. Ik kreeg de mogelijkheid om verschillende cursussen te volgen. Zodat ik goed weet hoe ik de producten moet gebruiken.

Mooie momenten
Het prettige aan mijn werk is het werken met mensen. De relatie met de bewoners is fijn en erg leuk. Bewoners vinden het prettig wanneer je tijd voor ze maakt. Ook al is het maar om een praatje te maken. Dat doe ik dan ook graag. Deze momenten maken het werken bij Marga Klompé zo mooi. Ook de sfeer in mijn team is goed. We helpen elkaar waar nodig. En houden er wel van om af en toe te grappen met elkaar.

Dankbaarheid van bewoners
De bewoners zijn dankbaar als je bent geweest. Dat doet goed, want de schoonmaak wordt over het algemeen vaak ondergewaardeerd. Het is daarom ook extra fijn om te zien dat de bewoners blij worden als we weer zijn geweest. Een paar jaar geleden werd ons team zelfs verrast met een etentje, als blijk van dankbaarheid van een bewoner voor het goede schoonmaakwerk. Dat vond ik zo bijzonder.

Genoeg vrije tijd voor mijn gezin
De balans tussen werk en privé is goed. De werkuren worden in overleg ingepland. Op deze manier kan ik ervoor zorgen dat ik genoeg tijd overhoud voor mijn gezin. Dat vind ik erg prettig. Samen met mijn partner heb ik twee dochters van 12 en 15 jaar oud.

Een nieuwe functie met meer uitdaging
Het prettige aan werken bij Marga Klompé vind ik de fijne collega’s en de sfeer. Maar ook dat er doorgroeimogelijkheden zijn en in overleg veel mogelijk is. Na een aantal jaar was ik op zoek naar wat meer uitdaging in mijn werk. Toen de functie eerste medewerker vrijkwam, heb ik gelijk gereageerd. Naast het schoonmaken houd ik mij nu bezig met onder andere het beheren van bestellingen en voorraad, het toewijzen van collega's aan verschillende afdelingen en het bijhouden van nieuwe bewoners. Daarnaast loop ik regelmatig rondes om te controleren of alles goed schoon is. In mijn nieuwe functie heb ik ook meer contact met collega’s van andere locaties. Dit vind ik erg leuk en leerzaam.

De ondersteuning van Marga Klompé bij een carrièreswitch
Aan de hand van een persoonlijke leerroute doorloop jij de scholing die je nodig hebt om een carrièreswitch te maken naar de zorg op de wijze die bij jou past. Maak jij een carrièreswitch naar de zorg?

Een carrièreswitch maken
Deel dit bericht via: Twitter Facebook LinkedIn Mail