werken bij marga klompe

Van kantoorbaan naar droombaan in de zorg

Maar liefst 15 jaar werkte René Laar op de financiële afdeling. Totdat hij in een burn-out terecht kwam. Vanaf dat moment besloot hij op zoek te gaan naar wat hij echt leuk vond. Lees het mooie verhaal van de switch naar de zorg met René.

Ik dacht: dit nooit meer
“Ooit ben ik afgestudeerd voor de opleiding bedrijfseconomie. Daarna ben ik de accountancy ingegaan. Vijftien jaar lang heb ik gewerkt op de financiële afdeling bij Marga Klompé. Ik had er eigenlijk nooit bij stilgestaan of dit nog bij mij paste. Door een reorganisatie werd het werk dat ik deed steeds minder leuk. Het kostte mij meer energie dan dat het opleverde. En dit werd steeds erger. Ik kwam in een burn-out terecht. Een heftige periode. Ik kan wel zeggen dat ik in een diep dal zat. Ik dacht: dit nooit meer. Tijd voor verandering. Daarom heb ik gekozen voor een loopbaanadviestraject. Samen met een coach ben ik gaan kijken naar wie ik ben en wat bij mij past. Uit dit onderzoek zijn verschillende beroepen gekomen die mij aanspraken. In mijn eigen kring ben ik op zoek gegaan naar mensen met deze beroepen. Ik heb interviews afgenomen en meegelopen bij verschillende organisaties. Dit om het desbetreffende beroep te ervaren. Daarna heb ik puur op gevoel mijn keuzes gemaakt en zo kwam ik, zonder bewuste reden, opnieuw bij Marga Klompé terecht. Dit keer niet bij een kantoorbaan, maar in de zorg.” 

Mooie momenten met bewoners
“Tijdens mijn burn-out voelde ik mij zo afhankelijk van anderen. Door deze fase in mijn leven ben ik anders gaan kijken. Ik heb zelf ervaren dat het fijn is dat je hulp krijgt van anderen wanneer het zelf even niet lukt. Dat ze voor je klaarstaan. Ik merk dat ik mij daardoor goed kan verplaatsen in ouderen met een kwetsbare gezondheid, die hulp nodig hebben. Het voelt goed om dit te kunnen doen, dat geeft mij voldoening en daar krijg ik energie van. Met deze ouderen kan ik hun en mijn eigen levenservaring delen. Ik kan een goed gesprek met ze voeren, vaak in het Achterhoeks dialect. En herken ook veel in wat ze mij vertellen. Dat zorgt voor mooie momenten!”

(tekst gaat verder onder de foto)

Collega's namen de tijd om mij dingen te leren
“In 2018 ben ik gestart als verzorgende IG op de Berkhof. Het mooie aan de opleiding vond ik dat je ervaringen met elkaar kon uitwisselen. Ook heb ik ervaren hoe belangrijk het is dat je mensen om je heen hebt die je willen helpen tijdens je opleiding. Ik ben mijn collega’s dankbaar. Zij namen de tijd en energie om mij dit te leren. Nu 4 jaar later begeleid ik zelf ook mensen die een opleiding zijn gestart. Dit doe ik met veel plezier.”

Ik doe nu echt wat ik leuk vind
“Dat ik de bewoners kan helpen geeft mij zo’n goed gevoel. Het geeft mij energie. Het geeft voldoening. En ik heb een leuk team. Dat maakt drukke periodes in de zorg ook minder zwaar. Ik doe nu echt wat ik leuk vind!”  

Net als René een carrièreswitch maken?
Werk je niet in de zorg, maar zie jij een carrièreswitch naar de zorg wel zitten? Bij Marga klompé bieden we jou de kans om via een persoonlijk omscholingstraject als zorgprofessional aan de slag te gaan. Weten wat Marga Klompé voor jou kan beteken? 

Maak een carrièreswitch!
Deel dit bericht via: Twitter Facebook LinkedIn Mail