Wij spraken.. Erika over haar keuze om na jaren weer terug te komen bij Marga Klompé

"Ik heb nu echt het gevoel dat de zorg die ik geef als Verzorgende IG ertoe doet."

Erika van Schie is sinds enkele jaren weer terug van weggeweest bij Marga Klompé. In 1989 is ze begonnen op de Pronsweide, maar na een uitstap naar andere werkgevers is ze sinds enkele jaren weer actief als Verzorgende IG in de thuiszorg in Winterswijk. Ze geeft aan hier tot op heden zeker geen spijt van te hebben en had deze stap al veel eerder moeten nemen! Ze vertelt ons graag meer over het werken bij Marga Klompé.

werken bij marga klompe

Waarom koos je voor Marga Klompé?
"Enkele jaren geleden begon het toch weer te kriebelen om een nieuwe uitdaging aan te gaan en ben ik teruggekeerd bij Marga Klompé om in de thuiszorg te gaan werken. Tijdens mijn vakantie was ik Facebook aan het door scrollen. Daar werd ik door een oud-collega getipt op de vacature thuiszorg in Winterswijk. Op deze vacature heb ik direct gesolliciteerd. Na een fijne kennismakingsgesprek heb ik dan ook de stap genomen om terug te keren."

Kom jij een dag met mij meelopen?

Waarom koos je voor Marga Klompé?
"Enkele jaren geleden begon het toch weer te kriebelen om een nieuwe uitdaging aan te gaan en ben ik teruggekeerd bij Marga Klompé om in de thuiszorg te gaan werken. Tijdens mijn vakantie was ik Facebook aan het door scrollen. Daar werd ik door een oud-collega getipt op de vacature thuiszorg in Winterswijk. Op deze vacature heb ik direct gesolliciteerd. Na een fijne kennismakingsgesprek heb ik dan ook de stap genomen om terug te keren."

Hoe was jouw eerste werkweek bij Marga Klompé?
"Mijn eerste werkweek was best pittig. Ik werd 4 dagen goed ingewerkt. Ik was nog niet bekend met de thuiszorg op deze manier. Dus de hoeveelheid cliënten, de weg zoeken in Winterswijk en in de buurtschappen en het werken met de iPad was best een mooie uitdaging. Ik was Google Maps in deze periode dan ook erg dankbaar!"

"Na enkele weken begon ik mijn draai goed te vinden. Het contact met de mensen, de collega’s die altijd bereid waren om te helpen, maakte dat ik geen enkel moment spijt heb gehad van de overstap. De afwisseling in het werk gaf me, en geeft mij nu nog steeds positieve energie!"

Is deze functie iets wat je altijd al hebt willen doen?
"Ik heb de thuiszorg leren kennen in de tijd dat ik mantelzorger was van mijn beide ouders. Mijn ouders waren toen ernstig ziek en hadden thuiszorg nodig. In die tijd kreeg ik een warm gevoel van de manier hoe de verzorgenden mijn ouders hulp op maat gaven, maar ook mij bijstonden. Toen dacht ik: dat wil ik ook!"

"Het heeft nog even geduurd voordat ik zover was om de stap te nemen, maar ik ben nog steeds blij dat ik de stap heb genomen. De waardering is erg groot uit deze groep mensen naar mij als verzorgende. Ik heb nu echt het gevoel dat de zorg die ik geef ertoe doet."

Wat maakt werken bij Marga Klompé zo speciaal?
"Ik heb bij Marga Klompé, ondanks het een grote stichting is, een kleinschalig gevoel. De sfeer is goed en gemoedelijk. Binnen ons team, maar ook binnen de andere teams is de sfeer erg goed, en alles is erg laagdrempelig."

Hoe is jouw verhouding werk/privé? Hoe draagt Marga Klompé hieraan bij?
"De verhouding tussen werk en privé is voor mij oké. Daar moet je zelf ook je balans in vinden en zo nodig aanpassen. Ik werk het liefst de korte diensten zodat ik energie overhoud. Het overleg hierin is laagdrempelig."

"Ik heb bij Marga Klompé, ondanks het een grote stichting is, een kleinschalig gevoel."

Hoe is de sfeer binnen jullie team?
"
Goed! Collega’s zijn behulpzaam naar elkaar en overleg is altijd mogelijk. Dat was in het begin ook heel fijn toen ik nog zo zoekende was. Ik kom nog steeds nieuwe dingen tegen en dan kan ik in het team altijd op iemand terugvallen. Dat is een fijn en veilig gevoel. Het is helemaal niet erg wanneer je nog geen werken in de thuiszorg kent. Je wordt namelijk aan alle kanten geholpen als je dat nodig hebt."

Wat zorgt ervoor dat je met plezier naar het werk gaat?
"De cliënten zorgen ervoor dat ik met plezier naar mijn werk ga. Ik voel mij altijd welkom bij de mensen. Een gezellig praatje hoort erbij en een kopje koffie. Ik probeer altijd het beste te bereiken. Daarnaast is de afwisseling in diensten ook fijn."

"Zo zit je soms op een boerenerf met een kopje koffie in het zonnetje, als je even een moment over hebt na de zorg. Dat is toch genieten!"


Wat maakt jouw werk afwisselend?
"De verschillende routes, korte of lange, ochtend of avond. De ene keer in het dorp, de andere keer in één van de buurtschappen. Het geeft veel afwisseling, en alles heeft zijn charme."

Wat is het leukste/meest bijzonder wat je hebt meegemaakt tijdens je werk?
"Heel veel leuks!! Mensen die je een fijne vakantie wensen, en vervolgens zo blij zijn dat je terug bent. De gemoedelijkheid is zo fijn. Zo zit je soms op een boerenerf met een kopje koffie in het zonnetje, als je even een moment over hebt na de zorg. Dat is toch genieten!"

Hoe ziet jouw dag eruit? Kun je een werkdag beschrijven?
"Mijn dag ziet er elke keer anders uit. De zorgvragen lopen uiteen van steunkousen aan of uitdoen, medicatie aanreiken tot aan uitgebreide adl en douchen met wondverzorging. Daarnaast is er ook verschil in de ochtend- en avondroute. Ik vind het leuk dat er in de thuiszorg ook veel meer verpleegtechnische handelingen zijn. De zorgvraag is altijd precies afgestemd op de cliënt en je krijgt hier dan ook de tijd voor die nodig is."

"Het is helemaal niet erg wanneer je nog geen werken in de thuiszorg kent. Je wordt namelijk aan alle kanten geholpen als je dat nodig hebt."

 

Waarom zou iedereen voor Marga Klompé als werkgever moeten kiezen? 
"Ik vind Marga Klompé duidelijk in zijn daden. Bij Marga Klompé is het laagdrempelig, en ik heb het gevoel dat ze er echt zijn voor hun werknemers."

Bekijk nog meer blogs
Deel dit bericht via: Twitter Facebook LinkedIn Mail