Van stage, naar bijbaan tot fulltime baan

Van jongs af aan wist ze het al: Ik wil later voor mensen zorgen. En dat doet ze nu, met veel passie en plezier. Als negentienjarige begon Kiomi met haar stage op locatie Mariënhof in Lichtenvoorde. Gelijk op de eerste dag voelde zij zich welkom, zowel door haar collega’s als door bewoners.

Haar stage is zo goed bevallen dat ze naast haar studie is blijven werken bij Marga Klompé. Eerst als bijbaan, maar nu - twee jaar later en afgestudeerd en wel - werkt ze gemiddeld 32 uur per week. Hoe dit allemaal tot stand gekomen? Kiomi deelt het met ons in deze blog! 

Baanzekerheid bij Marga Klompé

"In mijn tweede jaar van de opleiding Verpleegkunde heb ik stage gelopen bij Marga Klompé. Ik had het zo naar mijn zin dat ik na mijn stage hier ben blijven werken naast mijn studie. Ik kreeg baanzekerheid bij Marga Klompé, dat maakte het extra fijn. Vorig jaar heb ik mijn diploma in ontvangst mogen nemen en nu werk ik als Verpleegkundige ongeveer vier dagen in de week vast binnen Mariënhof. Vanaf jongs af aan wil ik al ‘voor mensen zorgen’. Ik ben blij dat ik nu kan doen wat ik het leukste vind."

Een huiselijke sfeer

"In mijn eerste week ben ik goed ontvangen door mijn collega’s en bewoners. Ik voelde me thuis. Dit was erg prettig. Binnen mijn team staat iedereen klaar om elkaar te helpen. Mariënhof bestaat uit vijf groepswoningen. Op elke woning wonen zes bewoners. Je kunt makkelijk bij elkaar binnenlopen. Dat is fijn wanneer je bijvoorbeeld vragen hebt, met iets zit of gewoon een praatje wil maken."

Nooit overwerken en voldoende tijd voor leuke dingen

"Ik ervaar een goede balans tussen werk en privé. En werk gemiddeld 32 uur in de week. Daarnaast heb ik voldoende tijd voor leuke dingen en ontspanning. Ik hoef nooit over te werken. Er zijn uitzonderingen, maar in principe wordt mijn dienst overgedragen aan mijn collega."

Elke dag is uitdagend en nooit hetzelfde

"Ik ga met plezier naar mijn werk omdat ik er voldoening uithaal en energie van krijg. Elke dag is uitdagend en nooit hetzelfde. Ook heb ik super gezellige collega’s. Ik heb ervoor gekozen om op verschillende woningen te werken, hier haal ik dan ook de uitdaging uit. Ook zijn de werkzaamheden heel divers. Zo ben ik het ene moment bezig met katheterzorg en het andere moment doe ik de medicijnbestellingen.

Tijdens mijn werk gebeuren er zoveel mooie momenten. Ik denk toch wel dat de kleine momenten het mooiste zijn en het meest betekenen voor de bewoners. Zo hebben wij een bewoner die helemaal gek is van honden. Wanneer meneer verdrietig is en de robothond ziet, vrolijkt hij helemaal op."

Een schaal met hapjes in de wasmachine

"Ook grappige momenten maak ik mee. Ik vind soms bepaalde spullen op vreemde plekken. Zo was ik met kerst een schaal met hapjes kwijt. Deze vond ik aan het einde van de dienst in de wasmachine. Hier kan ik achteraf wel van genieten."

Mijn werkdag

  • "Om 08.00 uur ga ik naar mijn werk. Mijn werk is vijf minuten lopen vanaf mijn huis. De werkdag begin ik met het krijgen van een overdracht van de nachtdienst. Daarna begin ik met het lezen van de rapportages en kijk ik of er nog bijzonderheden zijn die dag. Ik help de bewoners uit bed."
  • "Om 10.00 uur drinken we samen met de bewoners een kop koffie of thee met wat lekkers. Daarna is het tijd voor wat klusjes. Hierbij probeer ik de bewoners zoveel mogelijk te betrekken. Zoals aardappels schillen, fruit klaarmaken of samen de vuilnis wegbrengen. Maar ook doen we samen spelletjes of maken we een puzzel.
  • "Om 12:00 uur gaan we gezamenlijke lunchen. Daarna heb ik tijd om bijvoorbeeld boodschappen of medicatie te bestellen en te rapporteren. "
  • Om 15.00 uur komt mijn collega en draag ik bijzonderheden over en zit mijn werkdag er op."

Wil je net als Kiomi in de praktijk ontdekken of werken in de zorg iets voor jou is?

En tegelijkertijd lekker bijverdienen? Kom vakantiewerk doen bij Marga Klompé, we hebben nog een paar plekken beschikbaar! Bekijk onze mogelijkheden voor vakantiewerk huishouding en vakantiewerk zorg.

Deel dit bericht via: Twitter Facebook LinkedIn Mail