werken bij marga klompe

Op pad met fysiotherapeute Henja

Henja van Dinter heeft een enorme passie voor haar werk als fysiotherapeute. Ze werkt inmiddels al 11 jaar met veel plezier op onze locaties De Molenberg en De Hassinkhof. Henja vindt het fijn dat ze met haar leuke team de cliënten op een functionele manier kan begeleiden naar optimaal functioneren.

Maar hoe ziet een werkdag als fysiotherapeut er nou eigenlijk uit bij Marga Klompé? Henja neemt je graag mee in één van haar werkdagen:

7.30 - Op de fiets naar Groenlo
Op dinsdag, woensdag en vrijdag werk ik in Groenlo. En op donderdag op locatie in Eibergen en Borculo. Om 8.00 uur praat ik eerst even bij met collega’s om te horen of er nog nieuws is rondom onze cliënten.

8.30 - Op naar de eerste groepsles
De eerste groep woont in De Molenberg. Wij vinden het heel belangrijk om naast de oefeningen ook het hele systeem erbij te betrekken. Partners, mantelzorgers en zorgpersoneel helpen mee om de oefeningen ook in het dagelijks leven van de cliënten te integreren. We geven ook advies hoe cliënten met zo min mogelijk pijn en moeite dagelijkse handelingen kunnen doen. Opstaan vanuit stoel, bed of vanaf toilet, veilige en verantwoorde loopfunctie behouden, dat soort dingen.

10.00 - Tijd voor koffie
De koffiepauze is een moment van relatieve rust. Naast een bak koffie en een praatje over het wel en wee van de collega’s wordt de pauze regelmatig gebruikt voor overleg of een presentatie, bijvoorbeeld door de stagiair over een thema met betrekking tot fysiotherapie.

10.30 - Behandeling fysiotherapie in groepsvorm
Tussen 10.30 en 12.00 uur hebben we twee groepen van 45 minuten. De eerste groep is een aantal bewoners van een verpleegunit. De tweede groep zijn cliënten die het dagcentrum bezoeken en in aanmerking komen voor behandeling fysiotherapie.

12.00 - Overlegmomentje
Na de tweede groep plannen we een kort overleg waarin de stagiairs vragen kunnen stellen of een presentatie kunnen geven over de dingen die ze geleerd hebben. Bovendien hebben we tijd om de rapportages bij te werken. Alle zorgmedewerkers en familie kunnen meelezen in het dossier.

12.30 - Tijd voor lunch!
We lunchen altijd gezellig samen met de collega’s. 

13.00 - Indicaties stellen voor cliënten
Wat veel mensen niet weten, is dat wij als fysiotherapeuten de indicaties moeten stellen voor mensen die een rolstoel willen aanvragen. Daar gaat best veel tijd in zitten, want we moeten samen met de ergotherapeut kijken welke rolstoel er nodig is. Het kan ook om steunkousen gaan. Voor alles wat boven-budgettair is, stellen wij indicaties. Daarvoor overleggen we ook met leveranciers van deze hulpmiddelen om de beste keuze te kunnen maken.

16.00 - Tijd voor spoedhulpvragen
Op vrijdagmiddag houd ik altijd speciaal een uur vrij, zodat ik kan inspelen op spoedhulpvragen. Als er bijvoorbeeld snel een hulpmiddel nodig is, dan is het wel zo handig dat ik ook een moment heb waarop ik niet met een cliënt bezig ben. Met  oprechte aandacht en goede samenwerking met alle collega’s die bij de cliënt betrokken zijn, leveren we een bijdrage aan de kwaliteit van hun leven.

16.30 - Huisbezoek en afronden werkdag
Als ik klaar ben in Groenlo, ga ik vaak nog even op huisbezoek bij cliënten of langs onze cliënten in Beltrum. Dat ligt eraan wie een hulpvraag heeft. Daarna zit mijn sportieve dag er weer op. 

Deel dit bericht via: Twitter Facebook LinkedIn Mail