Oriëntatiebaan

Op dit moment zijn helaas alle oriëntatiebaan mogelijkheden vervuld. Houd deze pagina in de gaten om om op de hoogte te blijven van nieuwe opties.

Oriëntatiebaan
Het is mogelijk een korte periode kennis te maken met het veelzijdige werk in de VVT (VVT staat voor Verpleging Verzorging en Thuiszorg). De oriëntatiebaan is bedoeld als opstap naar een reguliere baan of opleiding in de zorg. Daarnaast is de oriëntatiebaan er om vanuit werkgevers- en werknemerskant te verkennen of de zorg past bij de kandidaat en de kandidaat het juiste zorghart heeft. Je krijgt een tijdelijk contract voor 3 maanden, een bruto salaris van €1800,- per maand op basis van 36 uur. Na het doorlopen van dit traject heb je meer zicht op je competenties, de opleidingscriteria en de inzetbaarheid van jou als zorgprofessional. Zijn we daar samen enthousiast over? Dan kan dit leiden tot een baan of leertraject bij Marga Klompé. 
 
Wat ga je doen?
Het voornaamste doel is om je te oriënteren in de zorg en te ontdekken wat jij leuk vindt om te doen en of de zorg bij je past. In je oriëntatiefase ondersteun je in verschillende functies bij minder complexe werkzaamheden.

De oriëntatiebaan bestaat uit 2 modules:

1. Zorg voor de voeding & ondersteuning van het dagprogramma

  • Je assisteert bij het ontbijt, lunch en diner
  • Je assisteert bij het uitdelen en geven van de maaltijden
  • Je krijgt informatie over belevingsgerichte zorg, activiteitenbegeleiding en het dagprogramma van de cliënten
2. Basiszorg
  • Je krijgt uitleg over het begeleiden van cliënten met een rollator, wandelstok of rolstoel
  • Je mag onder toezicht van een helpende/verzorgende hulp bieden bij de verzorging van de cliënt

Welke functie past het beste bij je?

Er zijn verschillende functies mogelijk binnen Marga Klompé. Bijvoorbeeld Helpende (assistent woonbegeleider), Verzorgende IG (Woonbegeleider) of Verpleegkundige. Voordat de drie maanden zijn afgelopen bespreken we samen hoe je de oriëntatiebaan hebt ervaren en wat je graag hierna wilt doen. De leerwerkcoach begeleidt je hierin. Deze coach heeft gedurende drie maanden op verschillende momenten een begeleidingsgesprek met jou. Zo heb je na 6 weken een tussenevaluatie en na 12 weken de eindevaluatie. En wil je na de oriëntatieperiode een opleiding volgen om je te bekwamen en op te leiden tot zorgprofessional? Dan denkt Marga Klompé graag met je mee!

Interesse?

Heb je interesse in de oriëntatie baan en ben je benieuwd of er nog plekken voor je vrij zijn? Neem dan contact met ons op via onderstaand contactformulier!
Akoord *:
Code *: