Yannick over zijn vakantiewerk bij Marga Klompé

In de zomer van 2022 heeft Yannick van Offeren vakantiewerk gedaan op locatie Stegemanhof in Aalten. Voordat hij begon had hij een heel ander beeld van werken in de ouderenzorg. Hij dacht vooral aan het wassen en verzorgen. Iets wat hem eigenlijk wat minder leuk leek. Zijn vakantiewerk pakte totaal anders uit. Dat hij het zó leuk zou vinden, had hij niet verwacht. Lees hieronder zijn verhaal:

Eigen draai geven aan mijn vakantiewerk

“Tijdens mijn vakantiewerk bij Stegemanhof mocht ik zelf een voorkeur geven aan welke functie ik wilde doen. ‘Ga maar kijken wat je leuk vindt,’ werd mij verteld. Hierdoor kreeg ik de mogelijkheid om meerdere functies uit te proberen. Bijvoorbeeld in de horeca, huishouding of welzijn. Het was fijn dat ik zelf inspraak had. Zo kon ik een eigen draai geven aan mijn vakantiewerk.”

Een bewoner heeft mij leren schaken

“Het sociale aspect vond ik het leukste om te doen. Even een praatje maken met bewoners. Ze laten lachen of samen een spelletje doen. Gewoon om ze af te leiden van de minder leuke dingen. Met één bewoner heb ik een hele leuke band opgebouwd. Ik zag meneer in zijn eentje koffie drinken in het Grand Café en besloot een praatje met hem te maken. Hierdoor kwam ik erachter dat hij van schaken hield. Ik kon zelf niet schaken. Maar het leek mij erg leuk dat hij mij dat ging leren. Dus zei ik tegen hem ‘wat nou als je mij nou eens leert schaken?’. Dat vond hij geweldig. En zo schaakten we vaak een potje na het avondeten. Dan zei ik “Zullen we weer een potje schaken?”. Hij werd gelijk blij. Dat vond ik zo leuk.”
 

Een heel ander beeld van de ouderenzorg

“Ik heb een heel ander beeld van de ouderenzorg gekregen. Ik dacht dat het vooral ging om het wassen en het aankleden van bewoners, iets wat mij minder leuk leek. Maar dat was helemaal niet zo. Ik mocht de dingen doen die ik leuk vond. Dat biedt perspectief. Ik had namelijk niet verwacht dat ik het werken in de ouderenzorg zó leuk zou vinden.”

Vrijheid om zelf dingen te ondernemen

“Tijdens mijn vakantiewerk kreeg ik ook de vrijheid om zelf dingen te ondernemen. Mijn broertje deed in dezelfde periode vakantiewerk bij Hoge Veld. Het leek ons leuk om samen een activiteit te organiseren. We besloten om met een paar bewoners van Hoge Veld en Stegeman een stukje te fietsen op de DUO-fiets. Dit was erg leuk om samen te doen.”
 

Het werk is leuk, maar verdient ook lekker

“Ik was op zoek naar een vakantiebaantje om wat geld bij te verdienen in de zomer. In tegenstelling tot wat ik in de supermarkt verdiende, verdiende ik hier het dubbele. Dat maakte het werk natuurlijk nog leuker. Na mijn vakantie wist ik niet zo goed wat ik wilde gaan doen met mijn studie, dus heb ik gekozen voor een tussenjaar. Het is fijn dat ik ook na mijn vakantiewerk mag blijven werken bij Marga Klompé. Ik werk nu voor 20 tot 30 uur per week als gastheer in Beth San. Volgend schooljaar ga ik waarschijnlijk beginnen aan de studie Sportkunde.

Wil je net als Yannick lekker bijverdienen in je vakantie(s)?

Kom vakantiewerk doen bij Marga Klompé, we hebben nog een paar plekken beschikbaar! Bekijk onze mogelijkheden voor vakantiewerk huishouding en vakantiewerk zorg.

Deel dit bericht via: Twitter Facebook LinkedIn Mail