Wij spraken.. Truus over haar werk als vrijwillgerscoördinator

"Van oorsprong ben ik bejaardenverzorgster, maar in de loop der jaren merkte ik dat ik het welzijn ook goed bij me past. "

Truus Eitens is al sinds haar 15de aan het werk in de zorg. Ze is begonnen als vakantiehulp bij een verpleeghuis in Lochem. Ze is in veel verschillende facetten van de zorg werkzaam geweest; van linnenkamer, de zorg, het woonzorgcentrum, de thuiszorg, de dagopvang tot de dagbehandeling. In de tussentijd heeft ze verschillende opleidingen gevolgd en afgerond.

Sinds november 2018 is ze vrijwilligerscoördinator binnen Marga Klompé. Met meer dan 200 vrijwilligers komt hier heel wat bij kijken. Ook is ze coördinator van ‘t Talma.

Wij vroegen Truus wat haar werk als vrijwilligerscoördinator inhoudt, hoe haar dagen eruit zien en wat ze zoal meemaakt tijdens haar werk.

werken bij marga klompe

Hoe was jouw eerste werkweek bij Marga Klompé?
"Ik had het er laatst nog met iemand over. Mijn eerste werkweek in de zorg. Dat is natuurlijk al een tijdje geleden. Ik kan mij niet herinneren dat we echt ingewerkt werden. Zoals mannen wassen... Dan was het van ga het maar gewoon doen. Ik heb er geen trauma aan overgehouden. Zo was het gewoon toen."

Is deze functie iets wat je altijd al hebt willen doen?
"Ik was werkzaam als coördinator binnen het dagcentrum. En ik had er al wel eens aan gedacht om iets anders te gaan doen. Bij voorkeur op locatie De Hoge Weide. Ik had het gevoel dat ik wel toe was aan een nieuwe uitdaging, een ander team, andere naaste collega’s. Dat geeft een verfrissende kijk."

"Toen de vorige vrijwilligerscoördinator met pensioen ging, werd ik gevraagd om deze functie tijdelijk over te nemen. Het gevoel dat ik toe was aan een andere uitdaging heeft toen de doorslag gegeven."

Wat maakt werken bij Marga Klompé zo speciaal?
"Ondanks dat Marga Klompé best een grote organisatie is, voelt het voor mij als klein. Ik vind de sfeer over het algemeen prettig."

Hoe is jouw verhouding werk/privé? Hoe draagt Marga Klompé hieraan bij?
"Ik werk 24 uur. Verdeeld over 3 dagen. Dit kan ik goed combineren. Ik heb nu vaste werkdagen, dat ervaar ik als prettig."

"Ondanks dat Marga Klompé best een grote organisatie is, voelt het voor mij als klein."

Hoe is de sfeer binnen jullie team?
"Ik val onder het team back-office. Een leuk team! We zijn actief met onze lief en leedpot. Daarvan gaan we één keer per jaar uit eten met ons allen."

Heb je veel contact met andere collega’s en wat vind je daarvan?
"Dat wisselt. Ik spreek wel andere collega’s van de afdelingen, eigenlijk vaak om te overleggen. Ik vind het leuk om contact te hebben met collega’s en zeker ook van andere afdelingen. Ik denk dat dit goed is, ook voor de betrokkenheid."

Wat zorgt ervoor dat je met plezier naar het werk gaat?
"Mijn werk, het contact met de vrijwilligers en de prettige sfeer die er in De Hoge Weide hangt."

Wat maakt jouw werk afwisselend?
"Het contact met de vrijwilligsters. Er melden zich met regelmaat nieuwe vrijwilligers aan. Ik heb dan een gesprek met ze waarbij ik probeer in te schatten waar deze vrijwilliger goed zou passen. Ook interview ik vrijwilligers voor een huis-aan-huisblad. Die interviews zijn zo waardevol! Ik heb dan de tijd om met die vrijwilliger te gaan zitten en hoor dan de prachtigste verhalen."

Hoe ziet jouw dag eruit? Kun je een werkdag beschrijven?
"Ik begin om 8:00 uur en start mijn computer op. Ik lees mijn mail en beantwoord deze. Mijn dag wisselt erg. Zo bestaan mijn werkzaamheden uit: roosters maken voor afdelingen, contacten onderhouden met vrijwilligers en afdelingen, zorgen voor een attentie bij ziekte, kaartjes sturen naar jarige vrijwilligers (dat zijn er toch meer dan 200 op jaarbasis!), feestavond organiseren voor vrijwilligers en vrijwilligers overleggen plannen en bijwonen. Erg gevarieerd dus, maar dat maakt het werk ook leuk."

Kom jij met ons kennismaken?

Bekijk onze vacatures
Deel dit bericht via: Twitter Facebook LinkedIn Mail