Wij spraken.. Tessa over haar ontwikkeling van Verzorgende IG naar Verpleegkundige

"Verpleegkundige worden was mijn droom!"

Tessa Moorkamp werkt als verpleegkundige bij Marga Klompé op de revalidatieafdeling binnen Pronsweide. Ze is begonnen als stagiair Verzorgende IG en vertelt ons graag over haar werk.

werken bij marga klompe

Wie ben je en wat doe je binnen Marga Klompé?
"Mijn naam is Tessa Moorkamp. Ik ben momenteel werkzaam als verpleegkundige op de revalidatieafdeling binnen Pronsweide."

Hoe ben jij bij Marga Klompé terecht gekomen?
"Aan het begin van mijn Verzorgende IG opleiding heb ik stage gelopen op Pronsweide. Deze stage was zo fijn: zowel de collega’s, de sfeer als de manier van werken. Toen ik in 2018 op zoek ging naar een baan als Verzorgende IG, heb ik dan ook een open sollicitatie gestuurd. Nog diezelfde middag kreeg ik een mail van de regiomanager. Ik werd gekozen uit de sollicitanten en mocht beginnen op de revalidatieafdeling, dit vond ik best spannend. Want deze doelgroep was nieuw voor mij."

Waarom koos je voor Marga Klompé?
"Vanuit mijn eerdere stage’s was mij bijgebleven dat Marga Klompé een betrokken organisatie is. De keuze was dus vrij eenvoudig!"

"Ik vind het heel prettig dat je bij Marga Klompé lange diensten kan maken, daardoor werk ik gemiddeld 32 uur in 4 dagen per week."


Hoe was jouw eerste werkweek bij Marga Klompé?
"
Mijn eerste werkweek bij Marga Klompé was erg leuk maar ook intensief. Ik heb een hele fijne inwerkperiode gehad met mijn (nieuwe) collega’s."

Is deze functie iets wat je altijd al hebt willen doen?
"Ja, verpleegkundige worden was mijn droom! Nadat ik in december 2018 ben begonnen met werken als Verzorgende IG, heb ik mijn wens naar de regiomanager uitgesproken om de verpleegkundige opleiding te gaan volgen. Hier ben ik in september 2019 mee gestart, en in juni 2021 heb ik mijn verpleegkundige diploma behaald."

"Gedurende de opleiding werk je met verschillende doelgroepen, denk hierbij aan de chronische zorgvrager, psychogeriatrische zorgvrager, kortdurende zorg of in de thuiszorg. Dit om de toekomstige verpleegkundige zo breed mogelijk op te leiden. Nu ik mijn opleiding heb afgerond heb ik een plek als verpleegkundige op de revalidatieafdeling, en daar ben ik trots op!"

Wat maakt werken bij Marga Klompé zo speciaal?
"Wat Marga Klompé voor mij speciaal maakt, is dat mijn mening wordt gehoord."

Hoe is jouw verhouding werk/privé? Hoe draagt Marga Klompé hieraan bij?
"Ik vind het heel prettig dat je bij Marga Klompé lange diensten kan maken, daardoor werk ik gemiddeld 32 uur in 4 dagen per week. Daarnaast heb je nog overleg waarvoor je wel terug moet komen op je vrije dag. Dit is 1 keer per 6 weken. Dus dat is goed te doen en je weet het ruim van tevoren."

Hoe is de relatie tussen jou en de cliënten van Marga Klompé?
"De band die ik met de cliënten heb is heel wisselend, met de ene persoon heb je meer een klik dan met de ander. Daarnaast werk ik op een afdeling waarbij cliënten kort verblijven (2 weken tot 3 maand). In deze korte tijdsduur kun je toch al een bijzondere band opbouwen. Afscheid nemen blijft alleen wel moeilijk!"

Hoe is de sfeer binnen jullie team?
"Mijn team is erg gedisciplineerd, er wordt hard gewerkt, maar er wordt ook tijd gemaakt voor een grapje tussendoor. Zo heb ik al eens op een hele warme dag met een cliënt een collega in de maling genomen door de kranen af te plakken. En jahoor, nog geen 10 minuten later zet de collega de kraan open, dit bezorgde haar een nat pak. Haha!"

Heb je veel contact met andere collega’s en wat vind je daarvan?
"Ik heb veel contact met andere collega’s, niet alleen met zorgpersoneel maar ook met de fysiotherapeut, de ergotherapeut, diëtisten, logopedisten, psychologen en de artsen. Dit maakt het leuk. Door te overleggen hoor je hoe andere disciplines over de situatie denken. Dit is erg leerzaam!"

"Mijn team is erg gedisciplineerd, er wordt hard gewerkt, maar er wordt ook tijd gemaakt voor een grapje tussendoor."


Wat zorgt ervoor dat je met plezier naar het werk gaat?
"De vele afwisselingen en uitdagingen zorgt er voor dat ik met plezier naar mijn werk ga. Elke dag is anders, dat maakt mijn baan geweldig! Daarnaast heb ik een fijn team."

Wat maakt jouw werk afwisselend?
"Op de revalidatieafdeling is er veel doorstroom van cliënten, hierdoor wisselt de zorg(zwaarte). Iedere revalidant is anders en dat maakt het uniek en zeer afwisselend. Daarnaast hebben we wisselende diensten: dagdiensten, late diensten of nachtdiensten. Elke dienst is daardoor anders."

Wat is het gekste wat je hebt meegemaakt tijdens je werk?
"Tijdens mijn opleiding heb ik een half jaar op Beth San gewerkt. Ik werkte op een woning waar mensen met psychogeriatrische zorgvragen wonen. Wanneer ik een dagdienst had moest ik om 07.00 uur beginnen. Waar ik moeite had met het vroege opstaan, konden de bewoners niet wachten tot dat ik er was. Ik werd dan ook vaak opgewacht door een aantal bewoners, ze riepen dan in koor. ‘Kom d’r in, kom d’r in.."

Wat is het meest bijzondere wat je hebt meegemaakt tijdens je werk?
'Een moment dat ik nooit meer vergeet, is dat een cliënt op de revalidatieafdeling koos voor euthanasie. Dit is een erg indrukwekkende gebeurtenis voor familie maar ook voor ons als zorgmedewerkers. Het mooie in deze situatie was de dankbaarheid van de cliënt en de hechte band van het team."

"Een moment die ik nooit meer vergeet, is dat een cliënt op de revalidatieafdeling gekozen heeft voor euthanasie."

 
"Sommige cliënten die komen revalideren hebben een lange weg te gaan en verblijven dan ook een aantal maanden bij ons op de afdeling. Zo had ik een cliënt op de afdeling met een onderbeen amputatie. Ik had een goede band met deze cliënt en kon met 1 blik aanvoelen hoe het met hem ging. Na een lange revalidatie van 5 maand was meneer klaar om naar huis te gaan. Dit blijft altijd een bijzonder moment, vooral toen meneer lopend de afdeling af ging."

"Toen ik voor de opleiding een half jaar ging werken in de thuiszorg, kwam ik weer bij meneer om zorg te verlenen. De klik was er gelijk! Erg mooi om te zien hoe meneer in zijn eigen omgeving functioneert. Nu ik weer in Pronsweide werk, gaat meneer hier naar de dagbehandeling. Ik zie hem dus nog vaak voorbij komen. Het is leuk om cliënten terug te zien."

Wat vind je van Marga Klompé als werkgever? Kun jij jouw werk bijvoorbeeld optimaal uitvoeren?
"
Ik vind Marga Klompé een erg betrokken werkgever, er wordt geluisterd naar jou als medewerker. Daarnaast kun je je wensen uitspreken en wordt er gekeken of dit haalbaar is. Zo heb ik dus mijn Verpleegkundige opleiding via Marga Klompé behaald en ga ik aan het einde van dit jaar een cursus volgen voor het begeleiden van leerlingen en stagiaires." 

Waarom zou iedereen voor Marga Klompé als werkgever moeten kiezen?
"Omdat ieder mens telt, ook jij!"

Kom jij met ons kennismaken?

Bekijk onze vacatures
Deel dit bericht via: Twitter Facebook LinkedIn Mail