Wij spraken.. Stephanie over haar werk als Verpleegkundige

"Ik heb leuke collega’s en niet wetend wat de dagen brengt maakt het leuk en afwisselend."

Stephanie Dekkers is werkzaam als verpleegkundige bij Marga Klompé op de observatie afdeling in de Pronsweide.

werken bij marga klompe

Hoe ben jij bij Marga Klompé terecht gekomen?
"Hiervoor werkte ik op de Molenberg afdeling Ravelijn (PG-Intensief). Hier heb ik tijdens de verpleegkundige opleiding stage gelopen en nadien kon ik er aan de slag als afgestudeerde verpleegkundige. Nadat ik rond mei 2019 de vacature zag voor de observatie afdeling heb ik de switch naar de Pronsweide gemaakt."

De afdeling Observatie Oost Achterhoek is een afdeling waar kwetsbare ouderen tijdelijk terecht kunnen voor een korte observatieperiode. Zij worden geobserveerd en krijgen een diagnose. Na deze korte periode vindt een overdracht plaats. Meestal naar de thuissituatie, waarbij de huisarts (en mogelijk thuiszorg) de nazorg en begeleiding weer overneemt. In sommige gevallen kan de oudere niet naar huis en komt hij of zij bij Marga Klompé wonen. 

Waarom koos je voor Marga Klompé?
"Ik koos voor Marga Klompé doordat ik hier in mijn verpleegkundige opleiding stage heb gelopen bij Marga Klompé. Dit was zo goed bevallen dat ik nadien (toen ik afgestudeerd was) weer opnieuw gesolliciteerd heb."

Is deze functie iets wat je altijd al hebt willen doen?
"Nee, mijn wens/mijn hart ligt bij de obstetrie afdeling o.i.d. in die trant. Maar daar is het erg lastig om tussen te komen als MBO verpleegkundige."
 
"Wat ik nu super tof vind aan mijn werk is om met een nieuw team een nieuwe afdeling op te zetten en alles samen als (multidisciplinair) team uit te zoeken."

Wat zorgt ervoor dat je met plezier aan het werk gaat?
"De afwisseling: het is hollen of stilstaan op de observatie afdeling. Ik heb leuke collega’s en niet wetend wat de dagen brengt maakt het leuk en afwisselend."

Wat is het leukste/meest bijzondere wat je hebt meegemaakt tijdens je werk?
"Het meest bijzondere tijdens mijn werk is dat wij pas geleden een tijdelijke quarantaine afdeling werden. Dit was soms echt overleven en zwaar. Maar het had ook mooie kanten dat bezoek via het raam toch contact kon leggen met de patiënt."

"Het meest bijzondere tijdens mijn werk is dat wij pas geleden een tijdelijke quarantaine afdeling werden."Hoe was je eerste werkweek bij Marga Klompé?
"Dat is lang geleden.. maar vast en zeker een goede indruk, anders was ik niet gebleven."

Kom jij met ons kennismaken?

Bekijk onze vacatures
Deel dit bericht via: Twitter Facebook LinkedIn Mail