Wij spraken.. Sofia over haar werk als Verzorgende IG

"Aan het eind van iedere dienst denk ik altijd terug aan wat ik voor een ander heb gedaan en dat geeft mij voldoening."

Sofia Barahmoun, geboren en getogen in hartje Groenlo, begon in 2018 begonnen met een opleiding als Verzorgende IG bij Marga Klompé. Daarvoor was ze werkzaam als niveau 2-er binnen de stichting. Sofia werkt met veel plezier op de somatische afdeling op de Vredense Hof in Winterswijk. Om meer te weten te komen over haar (zorg)achtergrond, stelden wij haar wat vragen.

vezorgende ig marga klompe

Hoe ben jij bij Marga Klompé terecht gekomen?
"Via een oud collega. Ze was zeer enthousiast over Marga Klompé en dat gaf mij de aanleiding om te gaan solliciteren. Tot de dag van vandaag heb ik hier geen moment spijt van gehad!"

Waarom koos je voor Marga Klompé?
"Marga Klompé stelt cliënten in staat om zo lang mogelijk zelf inhoud te geven aan zijn/haar leven (eigen regie). Wij werken heel belevingsgericht naar de cliënten toe. Daar waar cliënten tekorten ervaren ondersteunen wij. Marga Klompé past zich snel aan nieuwe omstandigheden aan."

"Wat mij erg aantrekt binnen Marga Klompe zijn de kernwaarden: gelijkwaardigheid, veiligheid, betrouwbaarheid en de solidariteit. 

  • Gelijkwaardigheid: ieder in zijn waarde laten.
  • Veiligheid: mensen zich veilig laten voelen. Veiligheid geeft zelfvertrouwen en is een stimulans voor een positieve sfeer.
  • Betrouwbaarheid: duidelijkheid en eerlijkheid.
  • Solidariteit: de stichting Marga-Klompé streeft naar saamhorigheid en verbondenheid met elkaar."

Is deze functie iets wat je altijd al hebt willen doen?
"Ik heb het altijd fijn gevonden om iets voor een ander te betekenen en met hart en ziel voor de cliënten te werken. Ik ga altijd met plezier naar mijn werk. Aan het eind van iedere dienst denk ik altijd terug aan wat ik voor een ander heb gedaan en dat geeft mij voldoening. Een lach van een cliënt maakt mijn dag weer goed."

Wat zorgt ervoor dat je met plezier aan het werk gaat?
"We hebben een sterk team. We communiceren en overleggen veel met elkaar, dat maakt de band in ons team sterk. Ook wordt er veel georganiseerd voor de cliënten. We overleggen onderling waar wij kunnen helpen en ondersteunen."

Wat is het leukste/meest bijzondere wat je hebt meegemaakt tijdens je werk?
"Er zijn een keer foto- en video-opnames gemaakt op onze afdeling. Wat een topteam die communicatieadviseurs! Het was erg leuk om dit mee te maken. Het is wel raar om mezelf later op beeld terug te zien. Een ander bijzonder moment vond ik toen een echtpaar bij ons op de afdeling 60 jaar getrouwd was. Dit was een dag vol feest en de burgermeester kwam ook een bloemetje brengen. Super!"

"Ik maak veel dingen mee op mijn werk. Ik werk op een somatische afdeling en daar gebeuren ook minder leuke dingen. Ik zeg altijd; je moet gevoel bij dit werk hebben anders kun je niet in de zorg gaan werken. Gevoel is meelevend zijn en een professionele houding en betrokkenheid naar cliënten en betrokkenen. Af en toe hebben de cliënten behoefte aan een luisterend oor. Het is belangrijk dat je er als hulpverlener voor de cliënten bent."

"Marga Klompé, is niet voor niks de beste werkgever en dat mag best gezegd worden! Zo voel ik het ook."

 

Hoe was je eerste werkweek bij Marga Klompé?
"Mijn eerste werkweek bij Marga Klompé was erg leerzaam. Ik werd goed door het personeel ontvangen en ben goed ingewerkt. Wat zo mooi is binnen de stichting, is dat ieder personeelslid zijn doel probeert te behalen. Het doel is dat de cliënten op de eerste plaats staan. De eerste weken is het natuurlijk eerst wennen aan nieuwe werkomgeving, maar ik was gauw ingewerkt en werk en leer nog steeds met veel plezier op onze afdeling."

Is er verder nog iets wat je graag wil vertellen?
"Tijdens mijn opleiding was ik zo blij met mijn praktijkbegeleidster. Een zachte en warme collega die altijd voor haar leerlingen klaar staat. Bij haar kon ik altijd terecht, of het nou vragen waren of een kort gesprek, ze stond altijd voor ons klaar en dat was echt heel fijn!"

Kom jij met ons kennismaken?

Bekijk onze vacatures
Deel dit bericht via: Twitter Facebook LinkedIn Mail