Het moment van Sofia

De kans krijgen om verder te gaan

Zorg is alles voor mij

“Toen ik 16 was, is mijn vader plotseling overleden. Dit heeft veel impact op mij gehad. Ik heb de opleiding tot niveau 2 afgerond en daarna ben ik in de thuiszorg gaan werken. Mijn hoofd stond niet naar leren.
 
Na 17 jaar thuiszorg, wilde ik verder. Iets hield mij tegen. Het was voor mij dan ook een heel mooi moment dat een regiomanager het vertrouwen in mij uitsprak: ‘Sofia, jij bent echt iemand die verder moet gaan leren. Er zit zoveel potentie in jou’. Wauw. Deze kans heb ik dan ook meer dan aangegrepen. Als medewerker probeer je het beste uit ieder moment met een cliënt te halen. Dan is het fijn dat de organisatie ook het beste met jou voor heeft.
 
Ik ben Marokkaanse en draag een hoofddoek. Hier is NOOIT negatief op gereageerd. Door cliënten niet en door medewerkers niet. Marga Klompé staat voor gelijkwaardigheid. Iedereen in zijn of haar waarde laten. Ik voel dit in iedere vezel van mijn lijf. Door hier te werken, ben ik zelfverzekerder geworden.

Het geeft mij veel energie om weer naar school te gaan. Je ontwikkelt jezelf en wordt steeds kundiger. Het is ook zulk dankbaar werk. Als een cliënt naar me lacht, omdat ik iets voor ze gedaan heb, dat maakt mijn dag goed. Zorg is alles voor mij.” 

Sofia is BBL leerling. BBL staat voor beroepsbegeleidende leerweg. Dit is een combinatie van werken en leren. Ze volgt een praktijkervaringsgerichte leerroute (PEGL) bij het Graafschap College en werkt op dit moment bij De Hoge Weide in Lochem.

En jij?

Lijkt het jou ook leuk om werken en leren in de zorg te combineren? Wij geven jou ook graag de kans. Kijk hier voor de mogelijkheden of neem direct contact met ons op.