Het moment van Dick

De wens om in de zorg aan de slag te gaan

Het is werk waar je trots op kunt zijn

“Ik ben de oudste leerling van Marga Klompé, zeg ik wel eens gekscherend. Ik ben al 50, maar zo voel ik met niet. Sinds 1 oktober werk ik als leerling verzorgende in locatie Mariënhof in Lichtenvoorde.”

“Daarvoor had ik kantoorfuncties. Een hele andere tak van sport. In die jaren had ik altijd al de wens om in de zorg aan de slag te gaan. Met als doel om echt wat voor een ander te kunnen betekenen. Ik ben dan ook erg blij dat ik de kans krijg om in de zorg te werken.”

“Ik vind het een mooie uitdaging om de bewoners een zo prettig mogelijke dag te bezorgen. Mijn grote passie muziek komt daarbij goed van pas. Ik speel dan op mijn gitaar en zing samen met bewoners liedjes.

Net zoals dit keer met mevrouw Visser. Als ze dan ‘s avonds toefluistert bij het naar bed begeleiden: “Wat zorgt jullie toch goed veur ons” dan weet je, daar doe je het voor. Het is werk waar je trots op kunt zijn!”

En jij?

Lijkt het jou ook leuk om in de zorg te gaan werken? Wij vertellen je er graag meer over. Kijk hier voor de mogelijk of neem direct contact met ons op. Denk je erover na om over te stappen naar de zorg, maar weet jet het nog niet zeker? Dan is een oriëntatiebaan misschien wat voor jou.