Wij spraken.. Marloes over haar werk als Wijk- en Wondverpleegkundige

"Het mooie aan de functie van wondverpleegkundige vind ik dat je letterlijk kunt zien hoe een wond vooruit gaat."

Marloes Schieven is bij Marga Klompé begonnen als coördinerend verpleegkundige. Inmiddels heeft ze zich doorontwikkeld en is ze Wijk- en Wondverpleegkundige binnen de thuiszorg van Marga Klompé.

werken bij marga klompe

Hoe ben jij bij Marga Klompé terecht gekomen?
"Na mijn afstuderen aan de HBO-V aan het Saxion te Enschede heb ik gesolliciteerd als wijkverpleegkundige. Toen ben ik eerst een jaar intramuraal gaan werken als coördinerend verpleegkundige. Dit om net wat meer werkervaring op te doen."

"Na een jaar kreeg ik de mogelijkheid om als Wijkverpleegkundige aan de slag te gaan. Eerst in een regulier thuiszorgteam, later ben ik terecht gekomen in het Verpleegkundig team. Hier heb ik ook de mogelijkheid gekregen om de opleiding tot wondverpleegkundige te gaan doen."

Waarom koos je voor Marga Klompé?
"Het sollicitatiegesprek was ontspannen en er werd goed geluisterd naar mijn wensen. Binnen Marga Klompé word je ook heel vrij gelaten in je werkzaamheden. In het begin vond ik dit lastig om zo weinig sturing te hebben. Maar nu werkt het ook wel heel prettig omdat ik het idee heb veel te kunnen inbrengen in de organisatie."

Is deze functie iets wat je altijd al hebt willen doen?
"Ja, ik vind het ontzettend leuk. Juist ook de combinatie van wijk- en wondverpleegkundige. Het is leuk en interessant om alles rondom een zorgvraag te kunnen regelen, maar omdat ik ook nog zelf in de wijk de routes werk (wat trouwens de meeste wijkverpleegkundigen doen) zie je letterlijk terug hoe het met een cliënt gaat en kan je ook sneller bijsturen."

"Daarbij is de extra specialisatie heel erg leuk om te doen. Je kunt hiermee heel veel voor een cliënt betekenen. Het mooie aan de functie van wondverpleegkundige vind ik dat je letterlijk kunt zien hoe een wond vooruit gaat."

Wat zorgt ervoor dat je met plezier aan het werk gaat?
"Ik vind het erg mooi dat we echt iets voor mensen kunnen betekenen. Doordat je zo veel bij mensen over de vloer komt bouw je echt een band met de meeste cliënten op. Zij zijn dan vaak ook erg dankbaar voor de geleverde zorg."

"Ik vind het erg leuk om op veel verschillende plekken te komen en alle verhalen van de cliënten te horen. In de thuiszorg heb je een heel vrij gevoel. Als ik in mijn auto door het buitengebied naar een andere cliënt rijd heb ik soms niet eens het idee dat ik aan het werk ben."

Wat is het leukste/meest bijzondere wat je hebt meegemaakt tijdens je werk?
"Wij hebben een cliënt in zorg waarvan zijn voorvoet geamputeerd is. Dit vanwege vaatproblematiek. Na de operatie wilde de voet nog steeds niet genezen. De hechtingen sprongen open en de wond werd alleen maar erger. Deze cliënt wilde niet opnieuw onder het mes omdat hij bang was zijn mobiliteit te verliezen."

"Hier hebben we in samenspraak met het ziekenhuis hele intensieve wondzorg op ingezet. Het risico hierbij kon ook zijn dat de wond verder zou gaan infecteren en de cliënt een bloedvergiftiging zou krijgen, met risico tot overlijden. Echter ging de wond toch stapje voor stapje vooruit. Nu is de wond zo goed als dicht. Hierop zijn wij nog steeds ontzettend trots."
 

"Als ik in mijn auto door het buitengebied naar een andere cliënt rijd heb ik soms niet eens het idee dat ik aan het werk ben."Hoe was je eerste werkweek bij Marga Klompé?
"Dit was leuk en intensief. Ik ben begonnen in Aalten en kreeg daar alle locaties te zien. Het was fijn om in het begin hier alle ruimte voor te krijgen. Ook later toen ik begon als wijkverpleegkundige ben ik rustig ingewerkt door mijn collega. Dit heb ik zeker als prettig ervaren."

Wat vind je van Marga Klompé als werkgever?
"Ik vind het prettig werken bij Marga Klompé. Zoals eerder aangegeven heb ik veel vrijheid in mijn werk. Ik kan ook zeker wat bijdragen binnen de organisatie en dat vind ik erg leuk. Ook heb je veel opleidingsmogelijkheden. Soms vind ik het wat jammer dat de thuiszorg iets achterloopt. Met name op het gebied van technologie. Voordeel hiervan is wel weer dat wij als wijkverpleegkundigen hier veel in kunnen en mogen meedenken."

Is er verder nog iets wat je graag wil vertellen?
"We hebben een erg leuk en enthousiast team in de thuiszorg. Ik heb alleen maar leuke collega’s waar alles mee besproken kan worden. Dus mocht je ergens mee zitten komt dat ook direct ter sprake. We kunnen heel serieus zijn, maar maken ook genoeg lol met z’n allen. Dat vind ik ook heel belangrijk in ons werk!"

Kom jij met ons kennismaken?

Bekijk onze vacatures
Deel dit bericht via: Twitter Facebook LinkedIn Mail