Wij spraken.. Mariëlle die bewust niet in de thuiszorg werkt, maar regieverpleegkundige is

"Ik ben erachter gekomen dat de thuiszorg niks voor mij is, maar dat de functie van regieverpleegkundige mij wel erg aanspreekt."

Mariëlle ter Horst is bij Marga Klompé gestart met een bijbaan als zorg en huishoud assistent. Toen ze haar studie Verpleegkundige had afgerond is ze gestart als Verzorgende IG in het woonzorgcentrum de Pelkwijk. Maar niet voor lang meer, want ze start binnenkort met veel enthousiasme als regieverpleegkundige.

Tijdens haar stage als wijkverpleegkundige in de thuiszorg kwam ze er namelijk achter dat de thuiszorg niks voor haar was. Ze vertelt ons graag meer over het werken bij Marga Klompé en haar toekomstplannen.

werken bij marga klompe

Hoe ben je bij Marga Klompé terechtgekomen?
"Via de moeder van een vriendin van mij hoorde ik dat ze op de Pelkwijk nog vakantiekrachten zochten als zorg en huishoud assistent. Omdat ik in het weekend werkzaam was op de markt in Winterswijk, paste dit doordeweeks perfect in mijn planning. Daarnaast twijfelde ik toen nog over welke studie ik wilde gaan volgen en leek dit mij een mooie oriëntatie op het werken in de zorg."

Waarom koos je voor Marga Klompé?
"In de functie als regieverpleegkundige heb ik er bewust voor gekozen om bij Marga Klompé te blijven. Mijn team in de Pelkwijk vind ik heel fijn en mijn collega's hebben mij zien groeien en hebben mij in mijn ontwikkeling gesteund. Daarnaast ben ik erg gecharmeerd van hoe zelfsturend de meeste teams van Marga Klompé zijn en dit vind ik een mooie kwaliteit."

Is deze functie iets wat je altijd al hebt willen doen?
"Nee, ik denk eerlijk gezegd dat ik nooit goed heb geweten wat ik precies wilde omdat ik hier niet zo zeer een beeld bij had. Ik heb altijd al veel verschillende dingen leuk gevonden, maar ben wel altijd al gecharmeerd geweest van de zorg."

"Toch denk ik dat mijn toekomstige functie als regieverpleegkundige hier erg goed bij aansluit. Zo is een regieverpleegkundige een duizendpoot die overal van op de hoogte is en coördinerende taken uitvoert. Daarnaast is het ook gewoon iemand die in de zorg staat en in contact staat met de bewoners. Wellicht is dit dan toch misschien wat ik altijd al heb willen doen."

"Ik ben erg gecharmeerd van hoe zelfsturend de meeste teams van Marga Klompé zijn en dit vind ik een mooie kwaliteit."

Hoe is de relatie tussen jou en de cliënten van Marga Klompé?
"Ik ben erg gek op en met de cliënten. Ik werk met een doelgroep van mensen die over het algemeen heel helder zijn qua denken. En ik vind het dan ook erg leuk dat verschillende cliënten ook werkelijk mijn naam weten en verhalen die ik vertel onthouden. Zo had ik laatst een cliënt verteld dat ik op mijn verjaardag nog een ochtendroute moest werken. Toen ik binnen kwam begon deze cliënt voor mij te zingen. Super lief!"

Wat zorgt ervoor dat je met plezier naar het werk gaat?
"Het feit dat ik een erg leuk team met collega’s heb en dat ik geen enkele dag weet wat mij te wachten staat. Ik heb dit team altijd ervaren als een team dat mij ondersteunde in mijn ontwikkeling waar nodig, maar er niet meer druk op zette dan ik zelf prettig vind."

"Daarnaast twijfelde ik toen nog over welke studie ik wilde gaan volgen en leek dit mij een mooie oriëntatie op het werken in de zorg."


Heb je veel contact met andere collega's en wat vind je daarvan?
"Voor mijn functie is het belangrijk om een netwerk te hebben van mensen waar je terecht kunt. Zo ken ik wel collega’s bij kwaliteit & veiligheid en staat de ICT bij mij ongeveer onder de sneltoets. Daarnaast ken ik enkele wijkverpleegkundigen door mijn voormalige stage in de thuiszorg. Ik vind dit erg prettig werken en het hebben van een groot netwerk binnen de organisatie is ook wel een must die past bij mijn functie."

Wat maakt jouw werk afwisselend?
"Mijn dagen zijn niet te plannen. Ik probeer vaak wel van tevoren te bedenken welke taken ik ga uitvoeren op een dag. En de ene keer lukt mij dit ook werkelijk terwijl ik de andere keer eigenlijk heel druk ben met de ongeplande dingen."

"Zo heb ik wel eens kantoordiensten waar iedereen met vragen naar mij toe komt. Dit vind ik zelf erg fijn werken, maar zo kom ik dan vaak niet aan mijn takenlijstje toe.Ook zijn er dagen in de zorgroutes dat er cliënten vallen, wonden oplopen of er een katheter vervangen moet worden. Bij mij zijn de dagen dan ook nooit hetzelfde."

Wat is het meest bijzonder wat je hebt meegemaakt tijdens je werk?
"Ondanks dat ik me had voorgenomen het niet over het welbekende virus te hebben, denk ik toch dat dit de eerste lockdown was in 2020. De volledige Pelkwijk zat toen op slot, er mocht geen familie of kennissen op bezoek en als zij hun geliefden wilden zien moest dit via beeldbellen of het praatraam."

"Ik heb in deze periode heel veel bijzondere manieren gezien waarop familie en kennissen contact probeerden te leggen met onze bewoners. Zo waren er families die online bingo deden, werd er veel vanaf het balkon gezwaaid en was het ophalen van de schone was bij de sluis het uitje van de week."

"Ondanks dat COVID-19 zorgde voor een situatie is die ik nooit meer hoop mee te maken, was het wel heel bijzonder om al deze liefde, maar ook al dit verdriet van zo dichtbij mee te mogen maken."

"Ondanks dat COVID-19 zorgde voor een situatie is die ik nooit meer hoop mee te maken, was het wel heel bijzonder om al deze liefde, maar ook al dit verdriet van zo dichtbij mee te mogen maken."

Deel dit bericht via: Twitter Facebook LinkedIn Mail