Wij spraken.. Margret over haar werk als Regieverpleegkundige

"Ik noem mijzelf een duizendpoot. Een eigenschap die bij deze functie goed aansluit."

Margret Schout is op latere leeftijd in de zorg gaan werken. Inmiddels is ze werkzaam als regieverpleegkundige binnen Marga Klompé.

werken bij marga klompe

Hoe ben jij bij Marga Klompé terecht gekomen?
"Carrièreswitch zullen we maar zeggen. Ik ben in 2005 met de opleiding Verzorgende IG gestart en daarna doorgestroomd als verpleegkundige niveau 4 in het ziekenhuis, HBO gediplomeerd in de wijkzorg en nu werkzaam als regieverpleegkundige binnen Marga Klompé."

Waarom koos je voor Marga Klompé?
"Na het behalen van mijn Bachelor diploma vond ik het tijd worden om mijn horizon te verbreden, waarna ik op diverse sites gesnuffeld heb en op de site van Marga Klompé deze functie tegen kwam. Het was niet eens zozeer de organisatie waar ik voor koos, maar het was de functiebeschrijving die mij overhaalde om te solliciteren."

Is deze functie iets wat je altijd al hebt willen doen?
"Ik noem mijzelf een duizendpoot. Een eigenschap die bij deze functie goed aansluit. Als regieverpleegkundige ben je op diverse vlakken aan het werk. Een stukje directe zorg, het werken aan kwaliteitsverbeteringen en het oplossen van vraagstukken en waarbij je de CanMed rollen goed in kunt zetten in de breedste zin van het woord. De verdieping en de kritische blik die je binnen de HBO opleiding ontwikkeld is een mooie aanvulling voor het uitoefenen van deze functie."

Wat zorgt ervoor dat je met plezier aan het werk gaat?
"Geen enkele dag is hetzelfde. In de ochtend kan ik diverse agendapunten hebben, een planning, maar het kan gebeuren dat ik mijn planning om moet gooien omdat er allerlei andere zaken op mijn pad komen. De afwisseling en het schakelen, maakt het werk, de functie voor mij juist zo leuk."

Wat is het meest bijzondere wat je hebt meegemaakt tijdens je werk?
"Het kan gebeuren dat ik een kantoordagje heb gepland en dan zo ineens bij een terminale bewoner geroepen word. Als er dan achteraf een mooi bedankje komt van de familie geeft dat mijn ‘zorghart’ een goed gevoel."

"Marga Klompé is een betrokken en menselijke organisatie waar iedereen naast elkaar staat."Hoe was je eerste werkweek bij Marga Klompé?
"Voor mij in oktober j.l. een nieuwe organisatie, locatie en een nieuwe functie waarin ik samen met de stichting nog moest pionieren hoe deze functie vorm te geven. Dus mijn eerste werkweek was rommelig. Inmiddels krijgen we gezamenlijk meer zicht op de invulling van de functie en ben ik helemaal op mijn plek."

Wat vind je van Marga Klompé als werkgever?
"Marga Klompé is een betrokken en menselijke organisatie waar iedereen naast elkaar staat.
Zeker tijdens de COVID-19 periode, waarin erg veel van de medewerkers gevraagd werd en nog wordt. We worden door de stichting goed ondersteund, gewaardeerd en dat geeft een fijn gevoel. Van alle disciplines ondervind ik collegialiteit en saamhorigheid."

Wil je nog wat toevoegen?
"Blij dat ik voor Marga Klompé gekozen heb!"

werken bij marga klompe

Kom jij met ons kennismaken?

Bekijk onze vacatures
Deel dit bericht via: Twitter Facebook LinkedIn Mail