Wij spraken.. Lisa over haar werk als Helpende plus in de thuiszorg

"Vanaf de eerste dag voelde ik mij gelijk heel erg welkom, bij mijn collega’s maar ook bij de cliënten. Je maakt gelijk deel uit van het team."

Lisa Hummelink is sinds vijf jaar werkzaam als Helpende plus in de thuiszorg gemeente Aalten. Iets wat ze altijd al heeft willen doen. Ze vertelt ons graag meer over het werken bij Marga Klompé.

werken bij marga klompe

Waarom koos je voor Marga Klompé?
"Marga Klompé vind ik een fijne werkgever omdat de organisatie erg betrokken met je is, zowel op het werk als privé. Daarnaast heb je ook doorgroeimogelijkheden door bijvoorbeeld een opleiding te volgen, zodat je de mogelijkheid hebt om je verder te ontwikkelen."

Hoe was jouw eerste werkweek bij Marga Klompé?
"Mijn eerste week vond ik heel spannend! Het was vooral zoekende in het begin hoe alles precies te werk ging. Maar mijn collega’s hebben me goed geholpen. Na een aantal weken weet je goed wat je moet doen en leer je de cliënten ook beter kennen."

Wat maakt werken bij Marga Klompé zo speciaal?
"Vanaf de eerste dag voelde ik mij gelijk heel erg welkom, bij mijn collega’s maar ook bij de cliënten. Je maakt gelijk deel uit van het team. Dit waardeer ik enorm en dat maakt het voor mij ook speciaal."

Hoe is jouw verhouding werk/privé? Hoe draagt Marga Klompé hieraan bij?
"Mijn werk en privé balans is goed, mocht er privé wat gebeuren dan komt er altijd een passende oplossing."

"Marga Klompé vind ik een fijne werkgever omdat ze erg betrokken met je zijn, zowel op het werk als privé."

Hoe is de relatie tussen jou en cliënten van Marga Klompé?
"
De relatie tussen de cliënten en zorgmedewerker is op basis van vertrouwen en respect voor elkaar. Dit is voor mij erg belangrijk en dat zit goed."

Hoe is de sfeer binnen jullie team?
"
We hebben een ontzettend leuk team. We zijn allemaal erg betrokken met elkaar zowel op het werk als privé. Op de werkvloer helpen we elkaar waar nodig is en kunnen we alles bespreken. Ik heb naast het werk ook contact met collega’s. Dit vind ik prettig en ook belangrijk."

Wat zorgt ervoor dat je met plezier naar het werk gaat?
"De cliënten, de zorg en de waardering wat je terug krijgt van de cliënten. De kleine gebaren en de lieve woorden wie je soms krijgt. En dat ze blij zijn om je te zien."

Wat maakt jouw werk afwisselend?
"Elke dag is anders, geen enkele dag is hetzelfde. Dit maakt het werk afwisselend en ik zie het ook als een uitdaging."

Wat is het leukste/meest bijzonder wat je hebt meegemaakt tijdens je werk?
"Ik vond het heel leuk en bijzonder dat een cliënt wist dat ik jarig was geweest en ze voor mij een gebakje heeft gekocht om het samen te vieren. Weer het stukje waardering die je krijgt. En het was natuurlijk ook heel erg lief."

Hoe ziet jouw dag eruit? Kun je een werkdag beschrijven?
"In de ochtend voor ik naar mijn werk ga lees ik de rapportage door van de cliënten waar ik die dag naartoe ga. Ik lees mijn mail en ik mail mijn collega dat ik er ben. Zo weet mijn collega dat ik aanwezig ben. Dan start ik om 07:00 bij de eerste cliënt. Bij binnenkomst doe ik de iPad open en klok ik me in. En vraag ik aan de client of er nog bijzonderheden zijn en hoe het gaat."

"Daarna begin ik aan de zorg en wanneer ik klaar ben klok ik me weer uit. Bij de volgende cliënten doe ik precies hetzelfde tot de route klaar is. Bij bijzonderheden bel ik altijd naar de dagdienst om het door te geven en om te vertellen dat ik klaar ben."

"Ik heb naast het werk ook contact met collega’s. Dit vind ik prettig en ook belangrijk."

 

Waarom zou iedereen voor Marga Klompé als werkgever moeten kiezen? 
"Marga Klompé gaat respectvol met je om en waardeert jouw inzet binnen de organisatie. Ze zijn blij met je. En je kunt je werk goed uitvoeren."

Deel dit bericht via: Twitter Facebook LinkedIn Mail