Wij spraken.. Lian over haar werk als Logopedist

"Het zien dat mensen hun doelen bereiken vind ik het allermooiste aan mijn werk."

Lian Gebbinck is Logopedist binnen Marga Klompé. Regio Winterswijk (Winterswijk, Aalten, Bredevoort, Meddo). Ze is werkzaam op kantoor op de locatie Pronsweide in Winterswijk.

werken bij marga klompe

Hoe ben jij bij Marga Klompé terecht gekomen?
"Van september 2014 tot januari 2015 heb ik stage gelopen, hierna ben ik niet meer weg gegaan.;)"

Waarom koos je voor Marga Klompé?
"Voordat ik voor de opleiding logopedie koos heb ik de mbo opleiding Pedagogisch medewerker 4 gedaan. Werken met kinderen vond ik altijd erg leuk. Op een dag zag ik op mijn stage in de peuterspeelzaal een logopedist. Dit werk trok mij gelijk erg aan."

"Een paar jaar later ben ik de opleiding Logopedie aan het Windesheim in Zwolle gestart. In het 3e leerjaar heb ik een dag met Ina Rexwinkel (oud logopedist SZMK, inmiddels met de Vut) meegelopen, om te kijken of het werken met deze doelgroep iets voor mij is. Door haar ben ik enthousiast geworden over deze doelgroep. Na deze meedraai dag heb ik besloten om mijn afstudeer stage bij Logopedie Marga Klompé te gaan lopen. Na de stage ben ik gebleven als invalkracht. En sinds november 2018 werk ik hier met een vaste aanstelling."

Is deze functie iets wat je altijd al hebt willen doen?
"Nee, ik heb altijd met kinderen willen werken. Maar, nu ik met volwassen werk wil ik niet meer terug!"

Wat zorgt ervoor dat je met plezier aan het werk gaat?
"Het werken met mensen geeft mij veel energie. Daarnaast vind ik het werken in het grote paramedisch team erg leuk. We kunnen elkaar snel vinden en informatie uitwisselen."
 
"Maar ik ga vooral met plezier naar mijn werk omdat ik mijn werk als logopedist erg leuk vind. De mensen die ik in mijn logopedie kantoor zie zijn iets verloren wat ze voorheen wel konden. Geen kopje koffie meer kunnen drinken door slikproblemen. Niet meer of moeilijk kunnen praten door een afasie. Ademhalingsproblemen door longproblemen enz."

"De cliënt en ik stellen samen een logopedische doel op waaraan we vervolgens samen gaan werken. Het zien dat mensen hun doelen bereiken vind ik het aller mooiste aan mijn werk."

Wat is het leukste/meest bijzondere wat je hebt meegemaakt tijdens je werk?
"Er was eens een mevrouw die kwam revalideren na een beroertje last had van slikproblemen. Ze kreeg volledige sondevoeding. Dit omdat het slikken niet veilig was, waardoor ze niks kon eten of drinken"

"Het doel van mevrouw was: ‘ik wil weer een kopje thee drinken met een beschuitje met kaas’. Stap voor stap hebben we naar dit doel gewerkt. Langzaam werd de slik, door sliktraining, weer sterker. Ook kreeg ze langzaam steeds meer kracht om te kauwen."

"Uiteindelijk was het moment daar, op dinsdag morgen om 10:00 uur kwam ik met een kopje thee en een beschuitje kaas op haar kamer. De glimlach op het gezicht van deze mevrouw, toen het eten en drinken hiervan lukte, was erg groot. Ze had haar doel bereikt."

"De eerste keer dat deze dame weer een stukje brood met Jam in haar mond stopte, en begon te kauwen (na ruim 7 weken niet)  kreeg ze tranen in haar ogen."


"De eerste keer dat deze dame weer een stukje brood met Jam in haar mond stopte, en begon te kauwen (na ruim 7 weken niet)  kreeg ze tranen in haar ogen, ze had de smaak erg gemist en was bovenal erg trots op haar zelf. Deze situaties laten mij keer op keer inzien hoe een dankbaar werk ik heb. Het is mooi om te zien hoe iemand stap voor stap zijn eigen doelen bereikt."

Hoe was je eerste werkweek bij Marga Klompé?
"Erg vermoeiend, door alle nieuwe indrukken. Nieuwe doelgroep, nieuwe collega’s, nieuwe locaties. Ik ging van stage naar huis, ging eten en gelijk naar bed. Ik denk dat dit wel 3 weken geduurd heeft!"

Kom jij met ons kennismaken?

Bekijk onze vacatures
Deel dit bericht via: Twitter Facebook LinkedIn Mail