Wij spraken.. Kim over haar werk als Verpleegkundige

"Vanaf jongs af aan vond ik het al fijn om voor mensen te zorgen. Toen eenmaal de studiekeuze gemaakt moest worden twijfelde ik geen moment: ik wilde verpleegkundige worden."

Kim Stemerdink werkt als verpleegkundige bij Marga Klompé op locatie de Molenberg. Daarnaast beheert ze het Instagram account kimindezorg. Volg jij haar al?

werken bij marga klompe

Wie ben je en wat doe je binnen Marga Klompé?
"Mijn naam is Kim Stemerdink. Ik woon in Winterswijk en werk binnen Marga Klompé als verpleegkundige op locatie de Molenberg. Ik ben werkzaam op de afdeling PG-intensief."

Hoe ben jij bij Marga Klompé terecht gekomen?
"Tijdens mijn opleiding was ik nog opzoek naar een nieuw weekend en vakantiebaantje. Via een medestudent ben ik in contact gekomen met de manager van de Pronsweide. Vanaf toen ben ik in de weekenden en vakanties gaan werken op groepswoning 9 op locatie de Pronsweide."

Waarom koos je voor Marga Klompé?
"Omdat ik daar tijdens mijn opleiding een vakantiebaan aangeboden kreeg en uiteindelijk werd mij aangeboden om de opleiding af te maken bij Marga Klompé in BBL-variant, dus werken en leren. Verder sta ik volledig achter de visie en onze missie. Het voelt daarom prettig om voor deze organisatie te werken en hieraan een steentje te mogen bijdragen."

Is deze functie iets wat je altijd al hebt willen doen?
"Mijn moeder werkt ook in de zorg en daarom wist ik al snel wat dit beroep inhoudt. Vanaf jongs af aan vond ik het al fijn om voor mensen te zorgen. Mijn ouders zeiden dan ook wel eens tegen mij dat de zorg wel wat voor mij kon zijn. Toen eenmaal de studiekeuze gemaakt moest worden twijfelde ik geen moment: ik wilde verpleegkundige worden."

Wat zorgt ervoor dat je met plezier aan het werk gaat?
"De band die je met de cliënten krijgt en dat je weer blij bent om hen te zien. Het mooiste aan mijn werk vind ik wanneer ik heb mogen bijgedragen aan een geluksmoment voor de cliënt."

Wat is het leukste/meest bijzondere wat je hebt meegemaakt tijdens je werk?
"Op de afdeling waar ik op dit moment werk, komen cliënten wonen die zich soms of vaak niet prettig voelen in hun emoties en gedrag. Het mooiste aan mijn werk is dat wij als team en met de cliënt het voor elkaar krijgen dat de cliënt zich weer op zijn/haar gemak voelt."
 

"Het mooiste aan mijn werk vind ik wanneer ik heb mogen bijgedragen aan een geluksmoment voor de cliënt."Hoe was je eerste werkweek bij Marga Klompé?
"In deze week leerde ik voor het eerste kennis maken met de doelgroep dementie. Op dat moment was ik 17 jaar en had ik weinig tot geen ervaring in het beroep. Ik kwam in een heel fijn team te werken en mijn collega's hebben mij ruim de tijd gegeven om te kunnen wennen."

Wat vind je van Marga Klompé als werkgever?
"Een fijne werkgever die mij de kans heeft gegeven om mij verder te ontwikkelen doormiddel van werken en leren."

Kom jij met ons kennismaken?

Bekijk onze vacatures
Deel dit bericht via: Twitter Facebook LinkedIn Mail