Wij spraken.. Joke over haar werk als Verpleegkundige revalidatie & thuiszorg

"Dankzij de verschillende locaties zijn er altijd mogelijkheden om jezelf te ontwikkelen en om je werk af te stemmen op je gezinsleven."

Joke Lensink werkt al bijna 30 jaar bij Marga Klompé, in verschillende functies. Op dit moment heeft ze een mooie combinatiefunctie: ze is verpleegkundige op de afdeling ‘Revalidatie’ in Pronsweide en werkt daarnaast in de het verpleegkundige team in de thuiszorg. “Deze afwisseling maakt mijn werk heel leuk en uitdagend!”

Denken in mogelijkheden
In de revalidatiezorg helpt Joke patiënten met bijvoorbeeld een gebroken heup, COPD of hartklachten letterlijk weer op de been. Ook in de thuiszorg komt Joke veel verschillende situaties tegen, jonge en oudere cliënten, van wondzorg na een operatie tot terminale zorg. “De thuiszorg is bijzonder omdat je bij allerlei soorten mensen thuiskomt. Vaak heb je ook niet alles bij de hand, waardoor je moet improviseren. Juist dan is het mooi als je iets extra’s kunt doen voor mensen. Zo was er eens een jonge terminale man die niet meer boven kon slapen. Toen hebben we met een aantal collega’s geregeld dat het bed naar beneden werd getild, waardoor het echtpaar nog lang samen kon slapen. Zo waardevol dat je in de thuiszorg op deze manier kunt denken in mogelijkheden!”.
 
Balans tussen werk en privé
Joke begon haar carrière in de zorg bij Beth San: “Daar draaide ik 5 jaar nachtdiensten. Na de komst van mijn tweede dochter ben ik overgestapt op de flexdienst bij Pronsweide. Dat is het mooie van Marga Klompé: dankzij de verschillende locaties zijn er altijd wel mogelijkheden om jezelf te ontwikkelen en om je werk af te stemmen op je gezinsleven.

“In deze combinatiefunctie kan ik doen wat ik leuk vind en hou ik voldoende afwisseling.”

  
Met plezier naar het werk
Niet voor niets werkt Joke al bijna 30 jaar bij Marga Klompé: ”Werken in de zorg is ontzettend dankbaar werk. Zo vind ik het prachtig als je er samen voor kunt zorgen dat mensen zo lang mogelijk samen en/of zelfstandig kunnen blijven wonen”. Joke gaat nog steeds met plezier naar haar werk: “De combinatie van intramuraal werken en de thuiszorg werkt voor mij erg prettig en de roosters zijn goed op elkaar af te stemmen. Zo kan ik doen wat ik leuk vindt en hou ik voldoende afwisseling. En dat binnen dezelfde organisatie!”

Kom jij met ons kennismaken?

Bekijk onze vacatures
Deel dit bericht via: Twitter Facebook LinkedIn Mail