Wij spraken.. Jarne die ons een dagje meeneemt in de thuiszorg

"Ik vind het fijn dat er een team achter je staat. Collega's waarmee je kunt sparren en je verhaal kwijt kunt."

Jarne is recruiter bij Marga Klompé. Hij neemt ons een dagje mee in de thuiszorg. We beginnen op het thuiszorgkantoor waar veel thuiszorgmedewerkers de dag starten met een kop koffie of thee. Op het kantoor werken de thuiszorgcoördinatoren. 'Wij regelen eigenlijk alles rond de planning en de dienstroosters" vertelt coördinator Marloes. "Onze thuiszorgmedewerkers hoeven niet zelf hun roosters te plannen. Ze geven alleen hun voorkeuren aan qua planning en routes." 

Jarne gaat samen met Lea op bezoek bij een cliënt. Wij komen daar twee keer in de week langs om de ogen te druppelen. "Wat doe je zoal?" vraagt Jarne aan Lea. "We zetten bijvoorbeeld medicijnen klaar of komen steunkousen aan- of uittrekken. Ook helpen we cliënten met douchen, wassen of aankleden."

Lea deed de opleiding Helpende en kwam in de ouderenzorg terecht. "Dat vond ik gelijk heel leuk." Via een stage in de thuiszorg is Lea in de thuiszorg blijven werken. "Geen enkele dag is hetzelfde. Het verschilt per cliënt wat ik zoal doe. En dat maakt het werk juist zo leuk" geeft Lea aan. Op Jarne's vraag wat de cliënt van de thuiszorg vindt, antwoorde deze: "Ik ben dik tevreden", terwijl hij naar de koelkast loopt om een chocolaatje voor Jarne en Lea te pakken. 

Daniëlle is wijkverpleegkundige. Zij heeft veel contact met de collega's en de cliënten. De wijkverpleegkundige vraagt de indicaties voor de cliënten aan en stelt de zorgplannen op. "Ik zorg ervoor dat de thuiszorgcollega's aan het werk kunnen bij de cliënt." Lea en Daniëlle hebben eigenlijk altijd wel even contact met elkaar tijdens een dienst. Lea: "Laatst had ik een moeilijke situatie en dan bel ik met Daniëlle om even te overleggen wat ik moet doen en ook om mijn verhaal kwijt te kunnen." Of Daniëlle altijd bereikbaar is? Lea: "Op de dagen dat ze werkt, is ze gelukkig altijd bereikbaar."

Deel dit bericht via: Twitter Facebook LinkedIn Mail